Garšīgi un veselīgi salāti ar siļķi, kurus ir daudz vieglāk pagatavot nekā tradicionālos salātus “Siļķe kažokā”, bet garšas ir diezgan līdzīgas.
Lai pagatavotu siļķu salātus, zivis rūpīgi jāiztīra, noņemot visas asakas. Vārīti dārzeņi (kartupeļi, bietes, burkāni), olas, zaļie āboli un garšaugi lieliski sader ar mazsālītām zivīm salātos. Siļķes salātus vari sajaukt ar majonēzi, skābo krējumu, olīveļļu vai paštaisītu vinegreta mērci.
Gatavošanas laiks – 30 minūtes. Kaloriju saturs: 204 kcal uz 100 g. Šie salāti būs lielisks papildinājums pie pamatēdiena, bet tikpat labi tā derēs kā atsevišķa uzkoda, kas būs pietiekami sātīga.
Sastāvdaļas salātu pagatavošanai
1 marinēta siļķe
1 biete
1/4 sarkanā sīpola
Vairāki diļļu zariņi
1/2 zaļais ābols
1 ēdamkarote kaperi
1 ola
2 ēdamkarotes skābā krējuma
Sāls, pipari pēc garšas
Salātu pagatavošanas metode
Siļķi izņem no marinādes un sagriež plānās šķēlēs. Nomizo un sasmalcina vārītas vai ceptas bietes. Nomizo un sasmalcina sarkano sīpolu. Nomazgājiet un sasmalciniet dilles.
Ābolu nomazgā un smalki sagriež vai sarīvē. Cieti vārītu olu sagriež kubiņos. Sajauc visas sastāvdaļas lielā bļodā. Salātus var ēst ar svaigu maizi, krekeriem vai kraukšķīgu maizi.
Papildu sastāvdaļas
Salātiem var pievienot grauzdētus valriekstus, lazdu riekstus vai saulespuķu sēklas, lai piešķirtu salātiem kraukšķīgumu un bagātinātu garšu. Savukārt granātābolu sēkliņas pievieno svaigu un viegli saldenu skābumu, kas lieliski papildinās bietes un siļķes.
Var pievienot nedaudz marinētu gurķu vai skābētu kāpostu, lai piešķirtu pikantumu un papildinātu siļķes sāļo garšu. Savukārt, lai uzlabotu mērces garšu, sajauc skābo krējumu ar nelielu daudzumu sinepju vai mārrutku, lai pievienotu asumiņu un dziļāku garšu.